Acasă

 • Jurnalistul ucrainean Mustafa Nayyem va primi premiul Ion Raţiu pentru Democraţie 2014
  Citeşte mai mult


 • Organizăm masa rotundă cu tema “Legalizarea traseismului aleşilor locali prin suspendarea legii”
  Citeşte mai mult


 • CRD participă la a noua ediţie a festivalului FânFest (Roşia Montană, jud. Alba). Colega noastră, Mădălina Mocan, va susţine miercuri, 13 august, atelierul „Online Tools for Offline Goals”- www.cineceapromis.ro („Instrumente online pentru scopuri offline”).
  Citeşte mai mult


 • Celebrarea unui eveniment cu o dublă însemnătate pentru CRD: sărbătorirea zilei de naştere a Domnului Papion – Ion Raţiu (6 iunie 1917) şi a celor 10 ani de materializare a moştenirii sale morale într-un centru pentru democraţie.
  Citeşte mai mult


 • În urmă cu zece ani, Centrul Raţiu pentru Democraţie demara primele proiecte menite să continue angajamenul lui Ion Raţiu de a promova „democraţia ca mod de viaţa”.
  Citeşte mai mult


 • Conferinţa Anuală “Ion Raţiu” susţinută la Universitatea Georgetown (SUA) de Profesorul Dennis Deletant, va avea loc în data de 30 aprilie 2014.
  Citeşte mai mult


 • Ediţia 2014 a Premiului Ion Raţiu pentru Democraţie îşi aşteaptă nominalizaţii
  Citeşte mai mult


 • Micii antreprenori au participat la conferinţa profesorului Yuwei Shi, consultant de afaceri în Silicon Valley, SUA.
  Citeşte mai mult

Centrul Raţiu pentru Democraţie

Centrul Rațiu pentru Democrație (CRD) este o organizație neguvernamentală, non-profit care continuă idealurile lui Ion Rațiu, susținător și promotor al democrației. Misiunea CRD este să promoveze, în mod nepartizan, valorile și comportamentele asociate democrației. Această misiune este împlinită prin proiecte, programe și activități organizate la nivel local, național și internațional.

Lansat în iulie 2004, Centrul Raţiu desfăşoară aproximativ 20 de programe anuale, în România sau în afara ei. Cu sprijinul membrilor din conducerea Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca (fondată în anul 1581) şi a Fundaţiei Familiei Raţiu, Londra, Marea Britanie (fondată în anul 1979), Centrul Raţiu pentru Democraţie este:

 

Parteneri

wilson center logogeorgetownOB            anna lindh foundation logo    logo anbcc

CE ÎNSEAMNĂ DEMOCRAŢIA?