• Fotografia zilei la alegerile de duminică: Nicolae Raţiu şi mama sa, Elizabeth Raţiu, încurajând românii care aşteptau de ore întregi la coadă să nu renunţe la visul lor pentru o Românie mai bună.
  Citeşte mai mult


 • Fabrica de Timp Liber din Turda a fost, în seara zilei de 13 noiembrie, gazda unui eveniment inedit: Cercul de Donatori.
  Citeşte mai mult


 • În perioada 13-17 octombrie, la sediul CRD, s-a desfăşurat a doua mobilitate a proiectului T.O.O.L. – Theatre of Organic Learning, proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Grundtvig, secţiunea Parteneriate.
  Citeşte mai mult


 • Jurnalistul ucrainean Mustafa Nayyem va primi premiul Ion Raţiu pentru Democraţie 2014
  Citeşte mai mult


 • În urmă cu zece ani, Centrul Raţiu pentru Democraţie demara primele proiecte menite să continue angajamenul lui Ion Raţiu de a promova „democraţia ca mod de viaţa”.
  Citeşte mai mult

Centrul Raţiu pentru Democraţie

Centrul Rațiu pentru Democrație (CRD) este o organizație neguvernamentală, non-profit care continuă idealurile lui Ion Rațiu, susținător și promotor al democrației. Misiunea CRD este să promoveze, în mod nepartizan, valorile și comportamentele asociate democrației. Această misiune este împlinită prin proiecte, programe și activități organizate la nivel local, național și internațional.

Lansat în iulie 2004, Centrul Raţiu desfăşoară aproximativ 20 de programe anuale, în România sau în afara ei. Cu sprijinul membrilor din conducerea Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca (fondată în anul 1581) şi a Fundaţiei Familiei Raţiu, Londra, Marea Britanie (fondată în anul 1979), Centrul Raţiu pentru Democraţie este:

 

Parteneri

wilson center logogeorgetownOB            anna lindh foundation logo    logo anbcc

CE ÎNSEAMNĂ DEMOCRAŢIA?