Nicolae Rațiu

Nicolae Rațiu

Preşedintele Consiliului Director

Născut în Davos, Elveţia (7 mai 1948), Nicolae Raţiu a început să se implice în problemele din România după căderea comunismului, odată cu întoarcerea în ţară a tatălui său, Ion Raţiu. Timp de 10 ani, domnul Nicolae Raţiu a fost preşedintele Uniunii Mondiale a Românilor Liberi (UMRL). Înfiinţată de Ion Raţiu în 1984, Uniunea a avut scopul de a conecta toate organizaţiile româneşti anti-comuniste din Diaspora, iar una dintre activităţile importante ale Uniunii consta în publicarea unui ziar lunar pentru Diaspora din întreaga lume. Ziarul a fost publicat din 1984 până în 1996, când publicaţia a fost înlocuită cu ziarul naţional român Cotidianul, deţinut de familia Raţiu.

Sorana Baciu

Sorana Baciu

Cu 18 ani de experienţă profesională în sectoarele privat şi public, Sorana Baciu este specialistă în conceperea, livrarea şi managementul programelor de transformare complexă. Având expertiză în management general, strategie corporatistă (şi de sustenabilitate) şi finanţe pentru corporaţii, Sorana este activistă civic, membră a Institutului Aspen România şi vicepreşedinte al Reţelei Profesionale Europene a Femeilor România.

Alexandru Lupea

Alexandru Lupea

Alexandru Lupea este specialist cu experienţă în finanţe şi contabilitate. În ultimii 18 ani, lucrează pentru pentru Ernst&Young şi Pricewaterhouse Coopers, iar, de 9 ani, este partener al acestor organizaţii. A lucrat cu clienţi din sectoare de activitate diverse (energie, producţie industrială, transporturi, servicii) din mai multe ţări din Europa de Est (România, Rusia, Moldova, Ucraina, Serbia etc.).

Indrei Rațiu

Indrei Rațiu

Indrei Raţiu este pedagog, fost jurnalist al BBC, Rediffusion şi London Evening Standard, implicat în lansarea noului program international de dezvoltare executivă al INSEAD. Fost consultant de dezvoltare managerială pentru IBM, Schlumberger, BP, ICI şi Banca Mondială, Indrei este membru fondator a ICM – InterCultural Management Associates (Paris), al Fundaţiei Pro Patrimonio, al Asociaţiei Transilvania Fest şi al Centrului Raţiu pentru Democraţie (Turda, România).

Nicholas Hammond

Nicholas Hammond

Nicholas Hammond este un avocat britanic cu o experienţă bogată în Marea Britanie şi în România, unde a venit, pentru prima dată, anul 1990, pentru a-şi oferi serviciile de consultanţă în procesul de privatizare a unor foste companii de stat româneşti. După ce a petrecut câţiva ani în birourile din România ale unor renumite companii internaţionale de avocatură precum Taylor Wessing şi Magic Circle Linklaters, în 2007, a pus bazele Associaţii, împreună cu Cristian Bogaru.

Valentin Tucă

Valentin Tucă

Licenţiat în Finanţe la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Valentin Tucă are pregătire temeinică în domeniul afacerilor, beneficiind de mai multe burse şi programe de instruire la Universitatea Stanford din California, la Institutul Internaţional pentru Managementul Dezvoltării din Elveţia şi la Şcoala de Afaceri Pilkington-Raţiu din România.

Pamela Rațiu

Pamela Rațiu

Director Executiv al Rațiu Family Charitable Foundation în România

Născută în Los Angeles California în 1948, Pamela a urmat studii de Muzică şi Artă Clasică la Univeristatea de Stat din Florida, precum şi cursurile de teatru ale Atelierului de Teatru Stela Adler. Este Director Executiv al Fundaţiei Caritabile a Familiei Raţiu in România, administrator al Turda Development, iniţiator şi coordonator al proiectului hotelier Ratz de Nagylak, preşedinte al Asociaţiei Transilvania Fest, membru al consiliului director al CRD. Preşedinte al Fundaţiei Raţiu SUA şi iniţiatoare a numeroase dintre programele CRD.

Adela Jansen

Adela Jansen

Adela Jansen este Director Executiv de Resurse Umane în cadrul Grupului BRD – Groupe Société Générale, unul dintre cei mai mari angajatori din sistemul bancar românesc (aproximativ 9.000 de angajaţi). Adela s-a alăturat echipei BRD în septembrie 2003. Jansen are experienţămanageriale în diverse domenii, printre care: resurse umane, vânzări, marketing, comunicare, dezvoltarea afacerilor şi logistică.