Casa de oaspeți %22Ion Rațiu%22

Vizitați-ne!

casa_de_oaspeti

Este un spațiu de cazare de tip bed and breakfast, dezvoltat ca un proiect de sustenabilitate pentru activitățile CRD.

Vechea reşedinţă a lui Augustin Raţiu, primar al Turzii după Marea Unire, Casa de Oaspeți este situată în centrul municipiului și face parte dintr-un complex de clădiri construite începând cu secolul al XIX-lea. Aici a copilărit şi fiul lui Augustin Rațiu, cunoscutul om politic Ion Raţiu.

Istoria casei începe cu o poveste de dragoste: se pare că Augustin ar fi dorit să îi ofere tătălui său Nicolae, preot în satul Petreştii de Jos, o locuinţă acolo unde, cu zeci de ani înainte, se îndrăgostise de fiica morarului, Ludovica – mama lui Augustin. Construită în jurul lui 1921, casa a fost recuperată şi restaurată după Revoluţie de către familia Rațiu.

Vezi mai mult

la-papion-1

Cafeneaua, a fost deschisă în 2013, devenind un spațiu de referință pentru comunitatea locală în special datorită evenimentelor pe care le găzduiește constant -conferințe și prezentări, lansări de carte, proiecții de film, ateliere tematice,…

La Papion promovează arta locală, încurajează dezbaterile și stimulează spiritul civic, fiind primul proiect dezvoltat pentru a susține activitățile CRD, cu un model de business inovator. Meniul variat, preparatele originale, colaborarea cu furnizori apreciați contribuie la succesul cafenelei, care a fost extinsă în vara lui 2015 cu Aleea La Papion.

Vezi mai mult

conference_hall

Ca parte integrantă a programului de sustenabilitate implementat de CRD, Sala de Conferinţe este disponibilă pentru închiriere. În stil amfiteatru, aceasta are o capacitate de 60 de persoane şi este situată pe vechea proprietate a familiei Raţiu, în centrul oraşului Turda. Vă punem la dispoziţie, de asemenea, săli de întâlnire mai mici, precum şi video proiector, ecran de proiecţie, flipchart şi servicii de intepretariat, la cerere. Sala este prevăzută cu aer condiționat.

În timpul verii, găzduim activități în incinta Centrului, participanţii sunt cazaţi în Casa de Oaspeţi care este deschisă publicului tot timpul anului. Echipa noastră de bucătari şi ospătari este cunoscută pentru preparatele proaspete care conţin ingrediente locale, în vederea sprijinirii micilor producători.

Cafeneaua culturală “La Papion” se află la intrare în incintă.